Tuesday, December 21, 2021

Auricular overflate av ilium dating

Auricular overflate av ilium dating



Fayetteville, Arkansas: Arkan- dokumentert arkeologisk prøve. uk ating separate systemer for kvinner Brooks, ; Mottatt 23. juli ; akseptert 17. april Du kan fritt gi, aurikulær overflate av ilium datering, nekte eller trekke tilbake ditt samtykke når som helst ved å gå inn på verktøyet for informasjonskapsler. Som sådan tjener ilium en vektbærende funksjon og er en del av strukturen som sikrer at ryggraden støttes når kroppen er oppreist. Selv med lignende biologisk bakgrunn og miljøtilskuddssponsor: Universities of Sheffield, York og Leeds. Den middels sorten. Det var vanskelig å skille mellom bølger og striae og å være konsekvent i Makroporositet også perforerer aurikulær overflate av ilium datering overflaten av innspillingen av disse funksjonene.





Publikasjonstyper



Melde deg på. Illustrerte anatomiske deler med bilder fra e-Anatomy og beskrivelser av anatomiske strukturer. Bak iliac fossa på den indre overflaten av ala av ilium er en ru overflate, sakropelvis overflaten, delt i to deler, en fremre og en bakre del.


Under og foran aurikulær overflate er preauricular sulcus, mer vanlig tilstede og bedre markert hos hunnen enn hos hannen; til den er bekkendelen av det fremre sakroiliacalementet festet.


IMAIOS og utvalgte tredjeparter bruker informasjonskapsler eller lignende teknologier, spesielt for publikumsmåling. Informasjonskapsler tillater oss aurikulær overflate av ilium datering analysere og lagre informasjon som egenskapene til enheten din, samt visse personlige data, f. For mer informasjon, se vår personvernerklæring. Du kan fritt gi, aurikulær overflate av ilium datering, nekte eller trekke tilbake ditt samtykke når som helst ved å gå inn på verktøyet for informasjonskapsler.


Hvis du ikke samtykker til bruken av disse teknologiene, vil vi vurdere at du også protesterer mot lagring av informasjonskapsler basert på legitim interesse. Du kan samtykke til bruken av disse teknologiene ved å klikke "godta".


Noen av dem krever ditt samtykke. Klikk på en kategori av informasjonskapsler for å aktivere eller deaktivere den. Dette er informasjonskapsler som sikrer at nettstedet fungerer som det skal og tillater dets optimaliseringsdeteksjon av navigasjonsproblemer, tilkobling til IMAIOS-kontoen din, nettbetalinger, feilsøking og nettstedsikkerhet.


Nettstedet kan ikke fungere skikkelig uten disse informasjonskapslene, aurikulær overflate av ilium datering, som er grunnen til at de ikke er underlagt ditt samtykke. Dette er informasjonskapsler beregnet på å måle publikum: det lar deg generere bruksstatistikk som er nyttig for å forbedre nettstedet. Verifiser Nå. Slå på navigering. QEVLAR-app for kjerneeksamen aurikulær overflate av ilium datering Abonner RESSURSER Blogg Hjelpesenter Kontakt Hvorfor stole på oss? Institusjonelle abonnementer støtter språk.


English Français Español Deutsch 中文 简体 日本語 Português Русский Polski. Min profil Sikkerhet Mine bestillinger Mine abonnementer Mine saker Mine grupper Dashboard Logg ut. Hold meg innlogget. Glemt passordet? Logg inn med Facebook. Logg på med Apple. Beskrivelse Bak iliac fossa på den indre overflaten av ala of ilium er en ru overflate, sakropelvis overflaten, delt i to deler, en fremre og en bakre del.


Den fremre overflaten er øreflaten, såkalt fra sin likhet i form med øret, er belagt med brusk i aurikulær overflate av ilium datering frisk tilstand, og artikulerer med en lignende overflate på siden av korsbenet. Den bakre delen, kjent som iliac tuberosity, er forhøyet og grov, for feste av de bakre sacroiliac ligamentene og for opprinnelsen til Sacrospinalis og Multifidus. Denne definisjonen inneholder tekst fra en offentlig domeneutgave av Gray's Anatomy 20th U.


e-Anatomy Bildegalleri Anatomiske deler. Last ned e-Anatomy Mobil- og nettbrettbrukere, du kan laste ned e-Anatomy på Appstore eller GooglePlay. Abonner nå Oppdag våre abonnementsplaner Abonner. Administrer informasjonskapsler Godta.


Cookie-innstillinger. Når du besøker IMAIOS, lagres informasjonskapsler i nettleseren din. Viktige tekniske informasjonskapsler Beskrivelse. Analytics informasjonskapsler Beskrivelse. Google Analytics. Lagre og fortsett.





datingsider i brunei



Logg inn med Facebook. Logg på med Apple. Beskrivelse Bak iliac fossa på den indre overflaten av ala of ilium er en ru overflate, sakropelvis overflaten, delt i to deler, en fremre og en bakre del. Den fremre overflaten er aurikulær overflate, såkalt fra sin likhet i form med øret, er belagt med brusk i frisk tilstand, og artikulerer med en lignende overflate på siden av korsbenet.


Den bakre delen, kjent som iliac tuberosity, er forhøyet og grov, for feste av de bakre sacroiliac ligamentene og for opprinnelsen til Sacrospinalis og Multifidus. Denne definisjonen inneholder tekst fra en offentlig domeneutgave av Gray's Anatomy 20th U.


e-Anatomy Bildegalleri Anatomiske deler. Last ned e-Anatomy Mobil- og nettbrettbrukere, du kan laste ned e-Anatomy på Appstore eller GooglePlay. Abonner nå Oppdag våre abonnementsplaner Abonner.


Administrer informasjonskapsler Godta. Cookie-innstillinger. Når du besøker IMAIOS, lagres informasjonskapsler i nettleseren din. Viktige tekniske informasjonskapsler Beskrivelse. Skårene fra til å gjelde, og har lave nivåer av inter- og intraobservatør revidert metode har litt høyere korrelasjon med aldersfeil. Den nye metoden registrerer aldersrelaterte stadier for forskjellige stadier enn Suchey-Brooks kjønnssymfysestadier.


Konferente trekk ved øreoverflaten, som deretter tar i betraktning de høyere overlevelsesratene til øreoverflaten kombinert for å gi en sammensatt poengsum som sammenlignet med kjønnssymfysen, denne metoden lover estimat av alder ved døden er oppnådd. Blindtester for å være nyttig for biologisk antropologi og rettsmedisinsk vitenskap ble utført på en kjent aldersskjelettsamling. Am J Phys Anthropol —, sjon fra Christ Church, Spitalfields, London.


Disse testene © Wiley-Liss, Inc. Beregningen av alder ved død av voksent skjelett speilet aldersstrukturen til referanseseriematerialet er en av de vanskeligere oppgavene som metodene ble utviklet fra Bocquet- tatt av fysiske antropologer. Mays, s. Når Suchey-Brooks-metoden Brooks voksne skjeletter fra arkeologiske steder er en av og Suchey, ble utviklet, var denne variasjonen de mest vanskelige problemene menneskelig slitasje står overfor - eksplisitt av dokumentasjonen av disperkeologien.


som de fleste metodene for voksen alder estimering er Den auricular overflate metoden for alder estimering avledet, kan være svært varierende mellom forskjellige har ikke vært gjenstand for samme nivå av gransking som individer og populasjoner. kjønnssymfyse aldring, og det brukes vanligvis i Livshistorien til et individ vil være en viktig form som opprinnelig ble utviklet av Lovejoy et al.


tant bestemmende for aldringshastigheten til skjelett. Faktorer som endokrin status, kosthold, sykdom, fysisk Murray og Murray testet auric-aktiviteten, og kulturelle forskjeller vil bidra til ular overflatemetoden til Lovejoy et al. Selv med lignende biologisk bakgrunn og miljøtilskuddssponsor: Universities of Sheffield, York og Leeds. forhold, er det sannsynlig at to individer eldes med forskjellig hastighet.


redefinert og testet, spesielt med hensyn til kre- E-post: J. Buckberry Sheffield. uk ating separate systemer for kvinner Brooks, ; Mottatt 23. juli ; akseptert 17. april Nemeskæri et al. Disse metodene ble funnet å genere- Publisert online i Wiley InterScience www.


spiste aldersfordelinger for ulike populasjoner som com. BUCKBERRY OG A. Imidlertid fant de også at metoden ricular overflateareal av ilium er mer holdbar konsekvent undervurdert alderen til eldre individ- enn den skjøre kjønnssymfysen, med høyere nivåer uals, og overvurdert alderen til yngre individ- for overlevelse og restitusjon, spesielt i arkeo- ualer i deres prøve.


De følte at dette kan ha logiske populasjoner Lovejoy et al. Imidlertid er de separate funksjonene til aurikken mellom Todd-samlingen, hvor metoden var ular overflate beskrevet av Lovejoy et al. Murray og Murray konkluderte med å utvikle seg uavhengig av hverandre.


nyttig når den brukes sammen med andre metoder har en tendens til å overlappe. Tidlig fremtredende trekk ved aldersestimering. fortsatt tilstede på øreoverflatene til eldre individer. Den aurikulære overflatemetoden ble også testet på en arkeologisk prøve med kjent alder ved død vidualer ble beskrevet av Lovejoy et al.


Forfatterens skjema for aldersestimering kan være optimistisk nar- funnet at estimater av alder ved død for mange indi-. Dette problemet bidrar til vanskelighetene funnet at vidualer ikke falt i de riktige modale stadiene, med bruk av metoden, da det fører til usikkerhet, noe som indikerer at metoden til Lovejoy et al. aldring av skjelett. Det ble også bemerket at intraobservatørfeilen var høy aurikulær overflatealdersestimeringsteknikk ville ha nytte av det samme nivået av reanalyse som har Bedford et al.


Et kvantitativt poengsystem, som undersøker fra Grant Collection ved University of To- hvert forskjellig trekk ved øreoverflaten inde-ronto. Som med andre tester av metoden, var det en hengende, bør ikke bare være lettere å bruke, men vil ha en tendens til å overvurdere alderen på yngre voksne og også imøtekomme overlappingen som ofte sees mellom å undervurdere aldre i kategorier over 60 år forskjellige stadier.


Vårt reviderte system er utviklet. åpnet fra Lovejoy et al. Funksjonene som ble brukt var tverrorganisering, overflatetekstur, mikroporøsitet. De aldersrelaterte endringene sett på aurikulær makroporøsitet og endringer i morfologi av overflaten av ilium ble først beskrevet av Sashin apex og retroauricular area.


Hver av funksjonene Selv om en funksjon kan være skjult av Sashin, , s. Imidlertid ble regulariteten til en annen, bruk av standardiserte kriterier definert disse endringene ikke diskutert. Aldersrelaterte nedenfor tillot dem å bli vurdert objektivt. I endringer av aurikulær overflate ble ikke utnyttet som en metode for å estimere alder ved død før Lovejoy foreløpige analyser, det retroaurikulære området ble et al. funnet å være en dårlig estimerer av alder, og dette førte til at Lovejoy et al.


stadier som vanligvis omfatter 5 år, hvor overflaten er beskrevet ved hjelp av samme terminol - hver øreflate kan plasseres ved å bruke prio-gi brukt av Lovejoy et al. Figur 1 mary aldring funksjoner. En alder vil da bli estimert plasseringene som brukes til å beskrive aurikulæren parret fra dette modale stadiet, ved bruk av sekundær overflate. Tabell 1 gir beskrivelsene av hver loka- indikatorer for alder apikal aktivitet og retroaurikulær sjon, som definert i Buikstra og Ubelaker. rekke metoder som var tilgjengelige, og au- hvert stadie observert gitt i tabellform.


REVIDERT AURIKULE OVERFLATEALDRINGSMETODE TABELL 3. Poengsystem for mikroporøsitet Poengbeskrivelse 1 Ingen mikroporøsitet er tilstede 2 Mikroporøsitet er kun tilstede på en deiface 3 Mikroporøsitet er tilstede på begge deifaces Fig. Regioner av ilium som brukes til aldring av aurikulær overflate, er finkornet tidlig i livet, og tegnet på nytt etter Lovejoy et al.


blir mer grovkornet og fortettet hos eldre individer. Som med tverrgående organisering, TABELL 1. Definisjoner som brukes for å beskrive aurikulær overflate denne funksjonen er skåret i form av hvor stor andel av overflaten etter Buikstra og Ubelaker er dekket av en bestemt type tekstur.


Definisjon Beskrivelse av steder Fingranulært bein er definert som å ha korn Apex Del av øreflaten som hovedsakelig er mindre enn 0.


Tett bein refererer til Superior deiface Del av aurikulært område over apex-overflatens utseende, snarere enn mengden av ben Inferior deiface Del av aurikulært område under apex Retroaurikulært område mellom aurikulær overflate og nåtid. Det er definert som knuter eller områder av benområdet posterior inferior iliacacolumn som er kompakte og glatte, uten overflategranularitet.


Poengsystemet for overflatetekstur er gitt i tabell 3. TABELL 2. Det skåres i henhold til tilstedeværelsen 5 Ingen tverrgående organisasjon er tilstede av mikroporøsitet på en eller begge av de to defasene på øreoverflaten. Mikroporøsitet kan være lokalisert eller spredt over store områder.


Lovejoy et al. Tverrorganisering betraktet mikroporøsitet som en sekundær aldring Tverrorganisering refererer til det horisontale trekk. Poengsystemet for mikroporøsitet er orienterte bølger og striae som løper fra det gitte i tabell 4. skive til sidemarginene til aurikulær overflate Makroporositet Lovejoy et al. Det var vanskelig å skille mellom bølger og striae og å være konsistent i Makroporositet perforerer også overflaten av registreringen av disse funksjonene.


Følgelig dette beinet. Vi definerer makroporøsitet som hull større enn egenskapen er skåret ut i forhold til hvor stor andel av 1 mm i diameter. I likhet med mikroporøsitet kan det være at aurikulær overflate er organisert på tvers.


Den pro- lokaliserte eller spredt over store områder. del er estimert med øye, snarere enn målt, anses også som makroporøsitet som en sekundær og er tilordnet 1 av 5 lett gjenkjennelige aldringsfunksjoner. Makroporositet skåres i henhold til stadier definert i form av prosentandelen av overflaten dens tilstedeværelse på en eller begge av de to defasene til dekket. Poengsystemet for tverrgående organi- aurikulær overflate, på samme måte som for mikrosering er gitt i tabell 2.


Poengsystemet for makroporøsitet er gitt i tabell 5. Overflatetekstur Makroporositet skal ikke forveksles med korti- Denne funksjonen tilsvarer det som beskrives som kalsdefekter, som kan være tilstede i alle aldre. Poengsystem for makroporøsitet TABELL 8.


Poengsystem for apikale endringer Makroporositet 4. av overflate ved apex er en kontinuerlig bue 3 Uregelmessighet forekommer i konturene av leddoverflaten; Blindtest på en prøve med kjent alder er ikke lenger en glatt bue. Det nye skåringssystemet ble deretter testet av en av forfatterne J.


på en kjent alder av skjelettpopulasjon TABELL 7. Spearman-korrelasjoner mellom alder og funksjon for aurikulære overflatefotografier av Bedford et al. Hver aurikulær Overflatetekstur 0. Eventuelle apikale endringer 0. Alderen og kjønnet til individet ble ikke registrert på boksene, og det ble passet på at observatøren ikke fullførte. De har vanligvis glatte kanter og kjenner denne informasjonen før opptak.


Mens de ikke dekker et betydelig område av øreflaten. kjønn av sterkt dimorfe individer ville være ap- Makroporositet kan også forveksles med områder av foreldre til observatøren, det ble ikke følt at dette ville postmortem skade, som vanligvis er skarpe kanter forårsake skjevhet, da opptakskriteriene var strenge og uregelmessige , har ofte lysere farget bein rundt og påført utelukkende på ørets overflate og ikke på kantene, og kan eksponere underliggende trabekulær det omkringliggende beinet.


Observatøren unngikk også bein som alltid er uomformet. Forsiktighet bør være å undersøke andre deler av skjelettet, som kan tas i registrering av denne funksjonen, for å sikre at ingen har gitt subjektive ledetråder til alder ved døden.


På samme måte, på hvilket bein vil du finne en øreflate? Dette er lokalisert i den nedre enden av et stort, oppruet område kalt aurikulær overflate av ilium. Aurikulær overflate artikulerer med aurikulær overflate av korsbenet for å danne sakroiliakalleddet. Aurikulær overflate er en øreformet overflate innenfor sacropelvic overflate av ilium, som artikulerer med sacrum. Aurikulæroverflaten er dekket med fibrobrusk.


Iliac tuberosity er et ru område bak og over aurikulær overflate. Den iliaca fossa er en stor, glatt, konkav overflate på den indre overflaten av ilium-delen av de 3 sammenvoksede beinene som danner hoftebenet.


Fossa er avgrenset over av hoftekammen, og nedenfor av den bueformede linjen; foran og bak, ved fremre og bakre kant av ilium. Hos oppreiste virveldyr er korsbenet i stand til liten uavhengig bevegelse langs sagittalplanet. Ved å bøye seg bakover beveger den øverste bunnen av korsbenet seg fremover i forhold til ilium; ved å bøye seg fremover beveger toppen seg tilbake.


Korsbenet er en stor kileformet ryggvirvel i den nedre enden av ryggraden. Den danner den faste bunnen av ryggsøylen der den krysser hoftebeinene for å danne bekkenet. Korsbenet er et veldig sterkt bein som støtter vekten av overkroppen når det er spredt over bekkenet og inn i bena. Det hellige bein. Ordet "sacrum", som betyr "hellig" på latin, lever videre i engelsk anatomi som navnet på det store tunge beinet i bunnen av ryggraden.


Romerne kalte beinet "os sacrum", som bokstavelig talt betydde "det hellige beinet", og grekerne kalte det "hieron osteon", det samme, "det hellige beinet". Korsbenet og halebenet er vektbærende ryggradsstrukturer. Foto Kilde: RF. Hver for seg er korsbenet og halebenet sammensatt av mindre bein som smelter sammen til en solid benmasse etter alder. Korsbenet består av 5 sammenvoksede ryggvirvler, og 3 til 5 små bein smelter sammen for å lage halebenet.


Hos barn består den av vanligvis fem usammensmeltede ryggvirvler som begynner å smelte sammen mellom 16 og 18 år og som vanligvis er fullstendig smeltet sammen til et enkelt bein etter alder. Korsbenet, noen ganger kalt sakralvirvelen eller sakralryggraden S1, er en stor, flat trekantet formet bein hekket mellom hoftebeinene og plassert under den siste lumbale vertebra L5. Halebenet, ofte kjent som halebenet, er under korsbenet.


Korsbenet ligger i den øvre, bakre delen av bekkenhulen, mellom de to vingene i bekkenet.

No comments:

Post a Comment